Седем търговищки села се жалят от път на министър Павлова, тя им обещава ремонт

Строителният министър Лиляна Павлова пратила писмо на седем търговищки села, които й се жалили от отчайващото състояние на републиканския път Мировец-Певец, който ползват.

Недоволните хора събрали обемна подписка от всяко населено място с искане за ремонт на 30-километровата отсечка.

„Преди няколко години щяха да правят пътя, който беше пълен с дупки. Дори започнаха подготовка и набраздиха асфалта. И стана още по-лошо. В Певец разбиха и тротоара. И с това свърши всичко. Чухме, че фирмите се съдели и работата пропаднала. Сега решихме да пишем на министъра”, разказа кметицата на Певец Пенка Ангелова.
Заедно с колегите й от селата Мировец, Макариополско, Буховци, Острец, Надарево, Дългач и жителите на съответните села те направили инициативен комитет и пратили прошение до министъра с искане за помощ. Направили и снимки на опасен мост между Буховци и Острец. И не вярвали, че ще дочакат министър да им обърне внимание, но изненадващо получили отговор, подписан от Павлова. В него тя ги известява, че въпреки ограничените средства за поддръжка на републиканската мрежа, от Агенция „Пътна инфраструктура” ще насочат средства за кърпежи на най-компрометираните участъци от пътя. Още по-изненадани били, че това щяло да остане още през август.

В писмото е записано, че тази година няма как да се направи пълен ремонт, защото средствата са разпределени още в началото й. Затова пък пътят щял да бъде планиран от АПИ за догодина. Описано е, че експертите са правили опити да вкарат отсечката и в „Транзитни пътища V”, но сроковете там били кратки и изтичащи и нямало как да стане, разказаха подателите на сигнала.

Не бил пропуснат и проблемният мост, за който били пратени експерти за оценка и те дали заключение, че трябват своевременни ремонтни дейности. В писмото на министър Павлова, се посочвало, че при осигуряване на нужните 9,8 млн. лв. ще бъдат ремонтирани пътят и мостът, като се извършват всички дейности по тях.

„Чак не ни се вярва, че дочакахме някой да ни обърне внимание. И кърпежи да са, все си е нещо на фона на тия кратери. Дано успеят да ни вкарат пътя за догодина”, надяват се местните хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини