Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 14.12.2019

Шофьорът, блъснал 2 деца в София: Карах бавно, минавах на зелено

Тръмп: Импийчмънтът е измама

Игор Додон: България и Румъния са готови да пропуснат руски газ до Молдова, ако транзита през Украйна спре

Триумф за Джонсън, Брекзит на хоризонта (обзор)

Дете е починало, след като е било блъснато от кола на столичен булевард, друго е в болница

Джип се удари в „Голф“ след обратен завой и блокира булевард „Цар Борис III“ в София

Неизвестен откри огън по пешеходци в Торонто

Борис Джонсън призова страната към единство след разделенията, предизвикани от Брекзит

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Камарата на представителите гласува следващата седмица импийчмънт на Тръмп

Министър Петя Аврамова: Климатичните промени са причина за водния режим в Перник

Свалят чиновниците от колите на НСО Повод е катастрофата с кола на НСО, която закарала до дома му секретар на Румен Радев

Седем търговищки села се жалят от път на министър Павлова, тя им обещава ремонт

Строителният министър Лиляна Павлова пратила писмо на седем търговищки села, които й се жалили от отчайващото състояние на републиканския път Мировец-Певец, който ползват.

Недоволните хора събрали обемна подписка от всяко населено място с искане за ремонт на 30-километровата отсечка.

„Преди няколко години щяха да правят пътя, който беше пълен с дупки. Дори започнаха подготовка и набраздиха асфалта. И стана още по-лошо. В Певец разбиха и тротоара. И с това свърши всичко. Чухме, че фирмите се съдели и работата пропаднала. Сега решихме да пишем на министъра”, разказа кметицата на Певец Пенка Ангелова.
Заедно с колегите й от селата Мировец, Макариополско, Буховци, Острец, Надарево, Дългач и жителите на съответните села те направили инициативен комитет и пратили прошение до министъра с искане за помощ. Направили и снимки на опасен мост между Буховци и Острец. И не вярвали, че ще дочакат министър да им обърне внимание, но изненадващо получили отговор, подписан от Павлова. В него тя ги известява, че въпреки ограничените средства за поддръжка на републиканската мрежа, от Агенция „Пътна инфраструктура” ще насочат средства за кърпежи на най-компрометираните участъци от пътя. Още по-изненадани били, че това щяло да остане още през август.

В писмото е записано, че тази година няма как да се направи пълен ремонт, защото средствата са разпределени още в началото й. Затова пък пътят щял да бъде планиран от АПИ за догодина. Описано е, че експертите са правили опити да вкарат отсечката и в „Транзитни пътища V”, но сроковете там били кратки и изтичащи и нямало как да стане, разказаха подателите на сигнала.

Не бил пропуснат и проблемният мост, за който били пратени експерти за оценка и те дали заключение, че трябват своевременни ремонтни дейности. В писмото на министър Павлова, се посочвало, че при осигуряване на нужните 9,8 млн. лв. ще бъдат ремонтирани пътят и мостът, като се извършват всички дейности по тях.

„Чак не ни се вярва, че дочакахме някой да ни обърне внимание. И кърпежи да са, все си е нещо на фона на тия кратери. Дано успеят да ни вкарат пътя за догодина”, надяват се местните хора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.