Еврокомисарят по миграцията към Бъчварова: Турция продължава да изпълнява споразумението с ЕС

Вътрешният министър Румяна Бъчварова проведе днес телефонен разговор с еврокомисаря по въпросите на миграцията и вътрешните работи на ЕС Димитрис Аврамопулос, който я увери, че Турция продължава да изпълнява споразумението с ЕС за справяне с миграционния натиск, съобщават от МВР.

Турската страна е потвърдила на комисаря Аврамопулос, че независимо от скорошните събития и процеси в Турция, споразумението ще продължава да се прилага ефективно.

Министър Бъчварова и еврокомисарят Аврамопулос обсъдиха миграционните процеси и актуалната обстановка по границите на ЕС.

Вътрешният министър запозна еврокомисаря с актуалното състояние по българските граници и мерките, които страната ни поддържа.

Двамата обсъдиха възможностите за допълнителна подкрепа по управление и охрана на границите ни. Димитрис Аврамопулос увери министъра, че ЕК има готовност да предостави на България всичката помощ, която й е необходима, във всеки един момент.

Министър Бъчварова запозна Аврамопулос и със засилените мерки от страна на българските власти за противодействие на нелегалната миграция и каналджийството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини