74% от местата в Пловдивския университет запълнени след второ класиране

Местата в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" са запълнени на 74,16%, съобщи зам.-ректорът по учебната част доц. д-р Христо Крушков.

Общо 2494 първокурсници са се записали преди третото класиране, срокът на което е от 1 до 4 август. Процентно най-много до момента са заетите места в социалните, стопанските и правните науки.

В направление "Психология" след първо класиране задочната форма на обучение бе запълнена изцяло, а в редовната - на 89%, а след второто - на 96,25%. В направленията "Икономика" и "Администрация и управление" акредитираният прием за редовно обучение е попълнен съответно на 97% и 98%, като няма нито една свободна бройка в специалностите "Стопанско управление", "Финанси" и "Счетоводство".

Единични незаети места има в специалностите "Маркетинг", "Макроикономика" и "Публична админстрация". В направление "Право" 117 от обявените 130 бройки (90%) са запълнени.

След второ класиране при хуманитарните науки най-много записани - 92%, има в направление "Философия", а във филологическите бакалавърски специалности заетите места са 87% в редовно и 88,46% в задочно обучение.

Направление "Информатика и компютърни науки" е лидер при природните науки със заети 95,17% - 276 от всички 290 места редовна форма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини