Българските училища на о. Крит затварят за две седмици заради коронавируса, дипломатите отлагат приемите за 3-ти март

Гърция е спряла 4000 мигранти на границата с Турция (ВИДЕО) Около 18 000 бежанци са тръгнали към Европа, предупреди Ердоган

Зрелищен провал за феминисткия екшън „Хищни птици” Марго Роби не успя да спаси филма

Премиерът посети Бачковския манастир по повод 150 години от създаването на Българската екзархия (СНИМКИ)

Калоян Паргов: Средната класа е гръбнакът на стабилната социална държава

Борисов: На 85 % е готово кръговото кърстовище на пътя Пловдив – Асеновград

Арестуваха адвокат за системни блудства с малолетни момчета

Извадиха жив човек, затрупан от лавина в Банско

Две български филмови премиери за Трети март В Руския културно-информационен център зрителите ще видят новите филми на журналиста Степан Поляков

Благоев вика призрака на Енгелс в Ямбол Дядото участва в спиритически сеанс край Тунджа

Били Айлиш подобри рекорд с песен за филма за Бонд

50 души остават под наблюдение за коронавирус у нас До края на деня се очаква да бъдат изследвани поне още 11 проби

Бивш шеф на НСБОП: Костов ни забрани да работим по приватизацията

Премиерът Борисов: Нямаме никакъв миграционен натиск (ВИДЕО)

Любимите рецепти на Ани Петкова

74% от местата в Пловдивския университет запълнени след второ класиране

Местата в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ са запълнени на 74,16%, съобщи зам.-ректорът по учебната част доц. д-р Христо Крушков.

Общо 2494 първокурсници са се записали преди третото класиране, срокът на което е от 1 до 4 август. Процентно най-много до момента са заетите места в социалните, стопанските и правните науки.

В направление „Психология“ след първо класиране задочната форма на обучение бе запълнена изцяло, а в редовната – на 89%, а след второто – на 96,25%. В направленията „Икономика“ и „Администрация и управление“ акредитираният прием за редовно обучение е попълнен съответно на 97% и 98%, като няма нито една свободна бройка в специалностите „Стопанско управление“, „Финанси“ и „Счетоводство“.

Единични незаети места има в специалностите „Маркетинг“, „Макроикономика“ и „Публична админстрация“. В направление „Право“ 117 от обявените 130 бройки (90%) са запълнени.

След второ класиране при хуманитарните науки най-много записани – 92%, има в направление „Философия“, а във филологическите бакалавърски специалности заетите места са 87% в редовно и 88,46% в задочно обучение.

Направление „Информатика и компютърни науки“ е лидер при природните науки със заети 95,17% – 276 от всички 290 места редовна форма.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.