Ограничават движението в София заради протеста на таксиметровите шофьори

Медицинските сестри излизат отново на национален протест

Кметът на Червен бряг: Няма конфликт на интереси между общината и местни фирми

Украинският президент въвежда нови санкции срещу руски компании и граждани

31-годишна жена загина при тежка катастрофа в Казанлък

Турските служби предотвратиха терористична атака в Истанбул

Арх. Весела Мирянова от „Артекс”: Цветанов е клиент, оценил мощната енергийна защита на сградата с вградения 91-ви псалм По думите й себестойността е 500 евро на кв. м и печалбата не е най-важното

Нова Зеландия забрани продажбата на щурмови и полуавтоматични оръжия

САЩ прехвърлиха шест стратегически бомбардировача в Европа

Рейтингът на бразилския президент се срина само след три месеца на поста

Времето ще бъде облачно

В лагера на Черна гора: Вярваме, че няма да паднем

Шефът на федерацията в Косово пожела успех на отбора

На 21 март 2019 да почерпят

Захариева на форум на жените в Япония Външната ни министърка на визита в Страната на изгряващото слънце

Нинова от Бузлуджа: Ще правим голяма политика за малкия човек. Да изберем президент, бранещ националния интерес и на Изток, и на Запад

„Когато взимаме решения, няма да зависим от силните. Когато правим голямата политика, ще мислим за малкия човек. Ще ви дадем път и няма да ви предадем никога“, обеща лидерът на БСП Корнелия Нинова пред симпатизантите на партията на събора в Бузлуджа.

„Във времена на война, противоречия, сблъсъци в света и Европа, на Балканите, заплахи, тероризъм, имигрантска вълна, в такъв момент нека изберем не послушкото на ГЕРБ, на едрия капитал и на чуждите интереси, а човек, който да бъде страж, пазител на сигурността, гарант на мира, да покаже, че може с твърд характер и твърда ръка да брани българския национален интерес и на изток, и на запад. Нека издигнем човек, който да е гарант за обединението на нацията“, призова Нинова.

Пълният текст на речта:

Скъпи социалисти, съмишленици, партньори, българи,

125 години след началото. 125 години строим България. 125 години борби на хиляди хора, дали живота си, младостта си, труда си на идеала – солидарност, справедливост, равенство и свобода. Но свободата започва тогава, когато изричаме истината.

Днес в България няма равни възможности за всеки. Ако си роден беден, не можеш да учиш. Ако си работник, не можеш да си платиш здравето. Ако си млад, не можеш да си купиш дом и да отгледаш семейството си. Ако си учител, си унизен в професията.

Днес няма солидарност, защото правителството на Бойко Борисов харчи милиарди, но няма сърце за деца с увреждания. Днес няма справедливост, защото малцина богатеят на държавната трапеза, а мнозина живеят в мизерия. Почтените хора са на колене, а престъпниците ходят свободно по улиците.

Дошло е време за съпротива, социалисти. Дошло е време да дадем отпор на тази несправедливост. Дошло е време да поведем хората и да се опълчим срещу правителството на Бойко Борисов, което руши държавността, нехае за съдбата на народа си и го обрича на безпътица.

Някои казват: Не можете, защото сте разединени и в БСП има апатия. Днес им даваме отговор. Ето го отговора – десетки хиляди тук и още стотици хиляди в страната, единни заедно казваме, че искаме и можем да направим България различна, да я направим друга – с производство и земеделие, България на духовността и образованието, България на почтените, а престъпниците – в затвора. България – социална и подредена държава. Дошло е време, ето така – единни и силни, да се обърнем към работниците, към хората на културата и духовността, към младите, към немощните и да им кажем: Ние сме до вас.

Когато взимаме решения, няма да зависим от силните. Когато правим голямата политика, ще мислим за малкия човек. Ще ви дадем път и няма да ви предадем никога.

Но скъпи хора, днес не става дума само за добър живот, работни места и просперитет. Днес сигурността и мирът в живота ни са застрашени. Само смелият може да погледне опасността в очите, да се изправи срещу нея и да вземе съдбата си в свои ръце. Ние, социалистите, имаме тази смелост и винаги в трудни моменти поставяме над всичко националния интерес на България.

Българи, предстои ни да изберем президент на републиката. Във времена на война, противоречия, сблъсъци в света и Европа, на Балканите, заплахи, тероризъм, имигрантска вълна, в такъв момент нека изберем не послушкото на ГЕРБ, на едрия капитал и на чуждите интереси, а човек, който да бъде страж, пазител на сигурността, гарант на мира, да покаже, че може с твърд характер и твърда ръка да брани българския национален интерес и на изток, и на запад.

Нека издигнем човек, който да е гарант за обединението на нацията. Вие, партията, решихте този въпрос. След вътрешнопартийното допитване, вие ни казахте: обединявайте се, всички леви и прогресивни сили, за да печелим тази победа. Нека да издигнем и подкрепим този родолюбец, който ще получи подкрепата на всички леви и прогресивни сили в България, който ще гарантира националната сигурност и който с живота си е доказал, че има сърце за малкия човек. Да се обединим зад този човек, да вземем тази победа и не само заради себе си, не само за БСП, а за България, която обичаме.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.