Бедствено положение заради пожара в община Маджарово, военни се включват в гасенето на огъня

Бедствено положение е обявено в община Маджарово заради разрастващия се пожар между селата Бориславци и Малки воден.

 Пожарът се разраства с много голяма скорост и приближава селата Бориславци и Малки воден. Към момента няма опасност за населението. Обхванати са над 2000 дка различна растителност, в това число и широколистна гора.

Наложително е в гасеното да се включи и хеликоптер, който вече е извикан, информира "Фокус". Свикан е кризистен щаб – областния управител Станислав Дечев, зам.-областния, главен комисар Николай Николов, директор на РД „Пожарна опасност и защита на населението”, шефът на ОД на МВР. Цялата техника на областта е струпана там.

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на военния министър Николай Ненчев да изпрати военнослужещи и техника за овладяване на пожара в Маджарово. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Хеликоптер Ми-17 от 24-та авиобаза Крумово се е включил в гасенето на пожара между селата Бориславци и Малки воден, Маджарово. Машината е излетяла в 17.10 часа с четири души екипаж.

Премиерът Борисов разпореди на главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН, да инспектира на място пожара. Към момента няма данни за пострадали и застрашени хора.

Главен комисар Николай Николов ще следи отблизо ситуацията и ще информира премиера за предприетите действия за овладяването на пожара. При необходимост ще се създаде допълнителна организация за включване на повече екипи и техника.

Огънят е обхванал площ около 2000 дка сухи треви, пасища, лесонепригодни площи, стърнища и широколистна гора. В момента на терен са 30 пожарникари със седем автомобила и служители от горското. Към мястото пътуват пожарни екипи от Пазарджик и София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини