БДЖ си прави спортно дружество

В БДЖ предстои регистрация на спортно дружество, обяви пред „Труд“ шефът на холдинга Владимир Владимиров. Той обясни, че в железниците освен регистрирания вече футболен клуб „Локомотив-БДЖ“ има и четири женски отбора по футбол.

В холдинга имало и шахматисти, тенисисти и лекоатлети. „Ще развиваме работническия спорт, така както го правят и в други ведомства“, зарече се Владимиров и даде пример с МВР, където според него имало 10 футболни отбора. На въпрос на „Труд“ не се ли опасява, че докато развива спорта, има опасност да закрие БДЖ, шефът на холдинга отговори, че „дружеството никога не е било в по-добро финансово състояние“.

Повод за въпросите ни към Владимиров стана нарочна пресконференция на БСП, на която бе обявено, че в БДЖ продължава назначаването на футболисти, на които се плаща с икономиите от спрените влакове. Депутатът Георги Свиленски съобщи, че футболистите получават заплати по 1500 лв., докато един машинист се труди за 600 лв. „Шефът на БДЖ Владимир Владимиров, вместо да работи за укрепване на дружеството, се е обявил за център-нападател и капитан на новия футболен отбор. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно“, коментира Свиленски.

Владимиров обясни, че той не назначавал футболисти, а въпросните футболисти работели в БДЖ. Призна само, че още миналата година е назначил Юлиян Петков за шеф на спорта в холдинга, но не каза на каква заплата. Петков е и играещ треньор в „Локомотив-БДЖ“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции