Audi пуска най-мощния си автомобил

Новият модел Audi E-Tron GT е най-мощният сериен автомобил на марката.

925 електрически коня за E-Tron GT

Още 95 к. с. при натискане на бутон на волана

След 30 000 продадени екземпляра Audi обновява електрическия “атлет” E-Tron GT. В допълнение към новото шаси, ниският четириместен автомобил има повече мощност - и по този начин се доближава до техническия си брат Porsche Taycan.

Голямата новина за E-Tron GT e новото активно окачване, което регулира индивидуално движенията на всяко колело. Целта на това окачване е да осигури максимален комфорт на пътниците и динамика при шофиране, а каросерията да остава винаги в хоризонтално положение без накланяне встрани, напред и назад. С тази технология Audi затвърждава имиджа на модела, което е символ на успех и класа. Дори в Япония, където водачите стоят от дясната страна на автомобила, Audi продава успешно своя електрически спортен модел, макар да е с ляв волан. Купувачите са готови да преглътнат това неудобство, тъй като получават много повече престиж.

Ефектният дизайн и характерното осветление правят Audi E-Tron GT безпогрешно разпознаваем автомобил.

Новият E-Tron GT ще се появи в шоурумовете в три версии - като S, като RS и като RS Performance. Има голямо увеличение на конските сили и за трите версии, благодарение на новоразработения електрически мотор на задната ос. Задвижването на четирите колела е стандартно и при трите варианта. Версията S разполага с мощност от 679 к. с. (500 kW), версията RS разчита на 856 к. с. (630 kW), а топмоделът RS Performance предлага ресурса на 925 к. с. (680 kW). Това е най-мощният сериен модел за всички времена на Audi.

Audi E-Tron GT предлага спортно-луксозен кокпит с премиум излъчване.

Но играта с конските сили е забавна, тъй като с натискането на един бутон на волана функцията Overboost добавя още 95 к. с. (70 kW). Това означава, че топверсията ще има 1020 к. с. (750 kW), поне за кратко. Новите GT модели спринтират от 0 до 100 км/ч за 3,4 или 2,5 секунди (двата RS) и развиват максимална скорост 245 км/ч (S) или 250 км/ч (двата RS).

Батерията има нетен капацитет от 97 киловатчаса и достатъчно мощност за пробег до 609 километра. На станция за бързо зареждане с мощност 329 киловата само за 18 минути батерията се пълни от 10 до 80%.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили