България се събуди късно за е-Евро 2021

Българският национален отбор по е-футбол показа коренно различно лице във втората част от европейските квалификации за е-Евро 2021, които се играят на играта на KONAMI – PES21. След четирите тежки загуби през март, месец по-късно тимът на селекционера Емил Димитров се събуди, но и твърде късно. Виртуалните „лъвове“ завършиха цикъла със 7 точки, но поне се отлепиха от дъното, където остана Латвия. За голямо съжаление на „трикольорите за втора поредна година новосформираният отбор остана далеч от финалите. Утешителни все пак са подобрените резултати - победа над Полша с 4:2 и разгром срещу латвийците с 5:0. Двубоите с Казахстан (крайният резултат се определя от два отделни мача на националите Радослав Христов и Иван Ванчев) пък завършиха с крайното 4:4. Единствената загуба в реваншите дойде от абсолютния фаворит Германия с 1:5.

Благодарен съм на момчетата, че спазиха всяко едно указание от мен и приложиха всеки един съвет от останалите играчи в състава - Димитър Лазаров и Димитър Петров – обясни след края на срещите селекционерът Емил Димитров. - Работихме като екип и резултатът бе налице - атакуващ стил, стабилност и концентрирана игра в защита, желание за победа и постоянно търсене на гола. Успяхме да се наложим убедително над Полша, които в края на вечерта оглавиха групата ни, а срещу Латвия доминирахме през цялото време и логично спечелихме с общ резултат 5:0.“

Полша и Германия завършиха съответно първи и втори с по 18 точки, а трети, където преди година бе България, остана Казахстан. На 26 април ще станат ясни имената и на останалите финалисти, тъй като все още не са се играли мачовете от 4 от групите.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове