България взе участие в XIV конференция за треньорско образование, организирана от УЕФА

От 18 до 21 септември 2023 г. в Нион, Швейцария, се проведе XIV конференция за треньорско образование, организирана от УЕФА. Събитието бе практически израз на политиката на европейската футболна централа да налага високи стандарти в обучението и подготовката в тази област. Под мотото "Оформяне на играта на бъдещето: подход на сътрудничество в обучението", форумът събра ръководители и специалисти в това стратегическо направление. 

Конференцията бе открита от Франк Лудолф - директор на треньорско образование на УЕФА, а приветствие към участниците лично отправи и техническият директор Звонимир Бобан.

Организаторите успяха да създадат отлична платформа за обмен между образователни лидери в цяла Европа и извън нея. Фокусът на конференцията бяха последните промени в Конвенцията на УЕФА за треньорско образование в различните и специализирани направления, както и подкрепа за подобряване на обучението на треньори в играта при жените.

Форумът стартира с равносметка за свършената работа, дала началото си от последно проведения формат на събитието през 2019 г. в Никозия, Кипър, и продължи с активен диалог относно развитието на потенциала в треньорското образование в Европа. 

В научно-практическия семинар взеха участие доц. Емил Атанасов -директор на Българската треньорска школа по футбол и ръководител на катедра "Футбол и тенис" в Национална спортна академия "Васил Левски", и гл. ас. Крум Ловков, ръководител на курс УЕФА „В“ лиценз и преподавател в същата катедра.

Лектори на семинара бяха Франк Лудолф - директор на треньорско образование на УЕФА, Дани Рийзе – член на панела “Jira” на УЕФА, Генади Скуртул – член на панела “Jira” на УЕФА, Крис Ван дер Хааген – член на панела “Jira” на УЕФА, Паки Бонър, Руд Доктор, Йозеф Захорски, Патрик Мюлер, Андрю Сам и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ