Барса и Атлетико се разбират за Гризман извън съда

Барселона и Атлетико Мадрид трябва да се разберат за Антоан Гризман и каталунците са готови да направят първата стъпка за постигане на споразумение за френския нападател, който в момента изкарва втория си сезон под наем в отбора на дюшекчиите.

Въпреки факта, че има възможност да се обърнат към съда, преди да прибегнат до правосъдието, от Барселона искат да използват всички възможности, за да намерят решение, съобщи "Мундо Депортиво". 

След кръстосания огън през последните седмици, с размяната на съобщения през медиите и с напълно противоположни позиции – Барса тълкува, че Атлетико трябва да използва опцията за закупуване, тъй като през първата година на трансфер Гризман надхвърли 50% от изиграните мачове, докато Атлетико счита, че за да стане ефективен контрактът, той трябва да надхвърли този процент за общите две години – от Барса предполагат, че двете страни трябва да изгладят грубите ръбове и да намерят изход от конфликта заради общия клубен интерес. От една страна, защото французинът има договор до 2024 г. и клубът иска да възстанови част от инвестицията си за него. От своя страна Атлетико и особено неговият треньор Диего Пабло Симеоне, който беше този, който заложи много на Антоан, се нуждае от него, за да може да се състезава този сезон при нормални условия. По този начин дюшекчиите са принудени да осъществят покупката на 40 милиона евро.

Засега няма директни контакти между двата клуба, но намеренията на Барса са да седнат да преговарят с Атлетико за разплитане на ситуацията. Въпреки факта, че споразумението за трансфер предвижда опция за покупка от 40 милиона, ако бъдат изпълнени редица изисквания, които в момента имат различно тълкуване според всяка от страните, клубът на Барса би бил готов да приеме минимум 25 милиона за Гризман. Това трябва да стане преди първия мач, в който двата тима ще се изправят един срещу друг този сезон през уикенда на 7 и 8 януари.

Независимо от интересите на двата клуба, по средата е Антоан Гризман. Френският нападател, който не обръща внимание на решенията на клубовете, е първият заинтересован Барса и Атлетико Мадрид да постигнат споразумение. На първо място, защото въпреки факта, че разбира позицията на Атлетико да не иска да рискува да избегне плащането на 40-те милиона, нападателят има доверието на Симеоне и знае, че при нормални условия той би бил титуляр в повечето мачове. Освен това след малко повече от месец е Световното първенство и очевидно е по-добре да пристигне добре подготвен в Катар. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят