Барселона сменя капитана след зимния трансферен прозорец

Сделките на летния и зимния трансферен пазар с изходящия трансфер на Френки де Йонг и пристигането на Бернардо Силва и представянето на Миралем Пянич ще обусловят избора на следващия капитан на Барселона, определяйки заместника на ключова позиция в отбора, тази на Серхио Бускетс.
Зимният трансферен пазар ще бъде много различен от предишните години, защото ще има голяма пауза поради Световното първенство, което ще благоприятстват появата на нови подкрепления, съобщи испанският вестник "Спорт". 

Барса вече е много ясно, че голямата инвестиция през следващата година трябва да бъде на халф, който да играе пред защитата. Новият Бускетс, който многократно беше търсен на пазара, но подписването му се забави поради ненамиране на правилната фигура или защото има други по-стратегически позиции за покриване, трябва да бъде открит до края на този сезон. Договорът на Бускетс изтича следващия сезон и всичко показва, че престоят му в клуба ще приключи. Както стоят нещата с Де Йонг, най-разумното е Пянич да поеме командването на позиция, която не е странна за него и за която трябва да се чувства повече от квалифициран. Това ще бъде лакмус. Ако всичко е наред, без съмнение ще е облекчение за треньора и спортната зона, въпреки че всички гледат на босненеца повече като на фон.
Една от алтернативите на Бускетс е Рубен Невес, полузащитникът на Уулвърхемптън. Всичко е обсъдено с Невес и изглежда, че той няма да се мести това лято. Той е имал много важни предложения, но дори не е искал да ги проучи. До шест месеца вече ще има фиксирана цена и през лятото ще е по-евтина, но нуждата може да се засили и Барса мисли за това. Следващите няколко дни ще бъдат ключови за определяне на това дали Невес може да започне преговори с каталунците в следващите месеци. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт