Бенефисът на ансамбъла по художествена гимнастика ще е на 16 декември

"България няма резевра на световното първенство, защото тя задължително трябва да играе в едно от съчетанията, такъв е правилникът на Международната федерация. Няма коя от олимпийските ни шампионки да извадим, за да играе някой друг. Ние до сега не сме имали и не сме предполагали, че можем да имаме такъв проблем с травмата на Лаура. На олимпийските игри не се допуска резерва след влизане в олимпийското село. Ние там водехме резерви, и на индивидуалното и на ансамбъла, но до времето, в което бяхме на лагер, ако се случи нещо да влезе резерва. След влизане в олимпийското село не се позволява използването на резерва. Съществува риск за всеки отбор, ако се случи контузия, да не участва в състезанието", така президентът на БФХГ Илиана Раева обясни пред БНР липсата на резерва с ансамбъла на световното първенство по художествена гимнастика, което започва утре в японския град Китакюшу.

По-рано днес от федерацията съобщиха, че ансамбълът се оттегля от участие в шампионата на планетата заради травма на олимпийската шампионка Лура Траатс, която се е обострила.

За олимпийските шампионки от Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс това трябваше да е последното състезание в техните кариери.

Президентът на БФХГ Илиана Раева разкри, че бенефисът на олимпийските ни шампионки ще се състои на 16 декември в "Арена Армеец".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена