Бербатов: Не съм се примирил, няма да работя с Михайлов

Димитър Бербатов бе гост на церемонията по откриването на детския футболен комплекс "Sofia Footbal Lab". Кандидатът за президент на БФС коментира пред журналисти след събитието, че новото ръководство все още не е регистрирано в Търговския регистър и заяви, че никога не би работил с Борислав Михайлов. Бившият вратар на България каза, че няма нищо против да работи заедно с бившия нападател:
"Все още в търговския регистър не е заявено нищо за регистриране на новото ръководство на БФС, което е странно. Защо не е направено, трябва да ги питате. Протокол няма от самото събрание, което се случи, отборите трябва да го искат, за да знаят какво е станало. И най-важното, което трябва да кажа, е, че ако в този протокол не е записано, че водещият на конгреса каза „483 присъстващи и са нужни 242 гласа, за да се вземат важните решения” и както пише в устава на БФС, които някои го цитират като Библия, но не го спазват, мнозинството се определя от присъстващите. Ако в протокола не е записано това, значи са го фалшифицирали", посочи Бербатов.
"Не може да се случи никога да работя с Михайлов. Имам си хора и екип, с които искам да работя. Различни поколения сме, начините ни на мислене са различни, вижданията ни за някои неща са тотално различни. Това никога не може да се случи", добави още той. 
"Конгресът не се проведе, както трябва и беше омаскарен, особено накрая, когато по устав трябваше да има балотаж и не се случи, затова ще има обжалване в съда. В протокола трябва да пише това, което всички чухте на аудиозапис на конгреса, ако е друго, значи е фалшифицирано", повтори още веднъж Димитър Бербатов.
"Не мога да кажа защо не бяха допуснати тези клубове. Говорим с тях, приканваме ги да се свържат с нас, ако е имало нередности. Доста нередности се случиха на самия конгрес. Ако всички се случваше както трябва и бяхме загубили, нямаше да има проблем. Но сега трябва да се обърнем към съда и той да отреди кое е правилното нещо. В устава си пише точно и ясно".
Бербатов коментира и слуховете, че негови хора са раздавали пари в тоалетните на НДК: "Това е тактика за отвличане на вниманието от по-важните неща. Не намирам думи да коментирам тези приказки на тези хора. Това дори не трябва да е интересно. Интересното е, че вие бяхте там, не бяхте допускани пак, след това имаше някаква смешна пресконференцийка и пак казвам какво ще пише в протокола. Това е най-важното нещо, чакаме да видим. Ако трябва, намерете човека, който направи стенограмата на конгреса. Намерете и го питайте".
"Странното е, че никой не подава документи. Къде са хората, които ще управляват? Стоим и чакаме да измислим някоя друга простотия. Да манипулираме нещо и да се опитаме да ни се размине, няма да стане. Поздравленията от страна на УЕФА и ФИФА са нормална практика, културно обръщение, но ние сме ги запознали с нещата, които са се случили. Хората, които бяха на конгреса - и на тях сме казали. В момента просто трябва да се обърне внимание на фактите, които казах сега", каза още Бербатов и накрая заяви "Не съм се примирил"!

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ