"Ботев" (Пд) се раздели с Копич

Втора треньорска смяна в "Ботев" (Пд) в рамките на есенния полусезон. Клубът обяви раздяла с досегашния наставник Желко Копич, задържал се начело на отбора за едва 15 мача. В тях "канарчетата" спечелиха 19 точки, след като под ръководството на Азрудин Валентич "канарчетата" бяха с нулев актив след първите 5 кръга.

"Клубът взе решение да прекрати предсрочно договора с хърватския специалист - се казва в съобщение на "Ботев". - Незадоволителните резултати на отбора, както и конфликти в треньорския щаб, бяха причината за предсрочното прекратяване на договора. Задачите, които бяха поставени на специалиста, не бяха изпълнени. Клубът ще обяви в най-скоро време назначаването на нов старши треньор и треньорски щаб."

На свой ред Копич не се съгласи с оценката на българския клуб: "Дойде краят на моя период в "Ботев" (Пловдив). Дойдох в клуба, за да помогна да се оттласне от последното място и да се постигнат добри резултати. Заедно успяхме да реализираме целта. Изкачихме се от 16-о на десето място, спечелвайки 19 точки в 14 мача и постигнахме голова разлика от 24:17. Искам да благодаря на цялото семейство на "Ботев" (Пловдив). Пожелавам на клуба, на играчите и феновете бъдещи успехи и щастливо посрещане на предстоящите празници на гражданите на България“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ