ChatGPT влиза в колата

Преминалият през фейслифт модел Volkswagen Golf, който ще предлага ChatGPT, бе представен в Лас Вегас с камуфлаж.

Volkswagen е първият производител, който ще предложи чатбота

Водачът може да получи отговор на почти всяко запитване

На високотехнологичното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас бяха представени първите автомобили, в които базираният на изкуствен интелект чатбот ChatGPT е интегриран в гласовия асистент на инфоразвлекателната система. Тази функция ще се предлага от средата на годината от марката Volkswagen. Най-напред технологията ще бъде вградена в моделите ID 3, ID 4р ID 5, ID 7, Tiguan, Passat и Golf. В тях водачите могат да използват гласовия асистент на IDA. Няма нужда да се създава нов акаунт, да се инсталира ново приложение или да се активира Chat-GPT, защото системата е инсталирана от завода.

Така изглежда обновеният VW Golf.

Работата с чатбота се активира с команда Hello IDA или с бутон на волана, след което при въпрос или наставление софтуерът автоматично разпознава дали трябва да се извърши функция на превозното средство, да се търси дестинация или трябва да се промени температурата. Ако на заявката не може да се отговори от системата, тя се препраща анонимно към изкуствен интелект ​​и познатият глас от мултимедията отговаря, като прочита отговора. Така водачът има достъп до много по-широк кръг от информация, докато шофира. ChatGPT може да предостави подходящи отговори на почти всяко запитване. С развитието на чатбота неговите функции и приложения тепърва ще се разширяват.

Чатботът във Volkswagen ще се активира с бутон на волана или с гласова команда.

ChatGPT не получава никакъв достъп до данните за автомобила. Въпросите и отговорите ще бъдат изтрити незабавно, за да се осигури възможно най-добрата защита на данните.

Един от първите автомобили с ChatGPT ще бъде обновеният Volkswagen Golf, който беше показан в Лас Вегас във вариант GTI все още с камуфлаж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили