Covid-брифингите донесоха награда "Еми" за губернатора на Ню Йорк

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо ще бъде удостоен с награда "Еми" за "майсторско използване на телевизионния екран" по време на пандемията при информирането и успокояването на населението. Международната академия за телевизионни изкуства и наука ще връчи на губернатора приза на Основателите на международната награда "Еми", съобщава БТА. Така ще бъде отличен приноса му в борбата срещу пандемията по време на телевизионните му брифинги.

От началото на март Куомо имаше 111 появи на малкия екран, които бяха проследени от 59-милионна публика. По време на една от тях губернаторът емоционално разкри през месец април, че неговият брат Крис, известен телевизионен водещ, също е дал положителен тест за COVID-19.

"В рамките на своите 111 брифинга Андрю Куомо създаде истински телевизионни шоута, с герои, фабула, истории на успехи и провали", заяви ръководителят на академията Брус Пейнър. По неговите думи хората от цял свят са търсели предаванията, след като Ню Йорк се превърна в символ на борбата срещу COVID-19.

Над  594 хиляди души дадоха положителни тестове за новия коронавирус в щата Ню Йорк, като броят на смъртните случаи достигна над 26 хиляди, припомнят агенциите.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка