ЦСКА отнесе глоба за расизъм

ЦСКА е санкциониран от УЕФА заради поведението на феновете си в домакинската среща на „червените“ срещу Бодьо/Глимт (0:0) от група „С“ на Лигата на конференциите. На „армейците“ е наложена финансова глоба от 8000 евро заради блокирането на стълбите на стадиона по време на мача. Освен това има и наказание за расизъм. В тази връзка е постановено трибуните за феновете на ЦСКА, включително сектор „Г“, да бъдат редуцирани с 3000 места. „Червените“ трябва да разпънат банер на инициативата на УЕФА за борба с расизма - „#NoToRacism“. В съобщението на УЕФА се настоява „армейците“ да платят глобата си в рамките на 90 дни от получаването на документа за наказанието.

ЦСКА София вече изтърпя санкцията за расизъм в домакинския мач срещу Зоря (Луганск), в който украинският тим спечели с 1:0.

„Армейците“ вече получиха още няколко глоби от началото на участието си в евротурнирите през този сезон. Заради използване на лазарен лъч и хвърлени предмети по време на мача с Рома на стадион "Олимпико" (1:5) трябваше да се платят 6875 евро. На 10 септември стана ясно, че червените са глобени с 4500 евро заради неправилно поведение на отбора на мача с Виктория (Пилзен). 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ