"Дейли стар": "Срамното минало на Пулев включва расизъм срещу Джошуа и целувка на репортер"

Часове преди поредната битка в кариерата на Кубрат Пулев "Дейли стар" припомни "срамното минало" на българина, както го нарече медиата. "Той е боксьор, който провокира толкова много заглавия по грешни причини, колкото и по правилни. Кубрат Пулев ще се завърне на ринга тази събота. 41-годишният Пулев не се е боксирал, откакто предизвика Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория през декември 2020 г. Това не завърши добре за българския боксьор, преди в крайна сметка да бъде нокаутиран в деветия рунд.

Това беше едва второ професионално поражение в неговия баланс, след като беше свален и от Владимир Кличко през 2014 г. Въпреки това, в съответствие с голяма част от кариерата на Пулев, натрупването на победи беше опетнено от неговите лудории.

Той предизвика расистка буря, след като „Кобрата“ беше попитан какви според него са силните страни на Джошуа: „Неговите силни страни? Бих казал, че той има много мощен удар безспорно. А и тенът му е по-добър от моя." Тогава репутацията на Пулев надхвърли тази на злодей от пантомима. Още по-голям спор сполетя българина през 2019 г. след победата му с нокаут над румънца Богдан Дину. По време на интервю след битката, проведено от Дженифър Равало, Пулев грабна насила журналистката и я целуна по устата.

По-късно брат му Тервел публикува видео, заснето часове след инцидента без знанието на Равало, на което се вижда как тя танцува с член от обкръжението на Кубрат. Това доведе до това на боксьора да бъде наредено да завърши курс за сексуален тормоз, като атлетическата комисия на Калифорния първоначално спря лиценза му.

Равало каза тогава: „Започнах интервюто и по средата на интервюто той ме хвана за лицето и ме целуна. Бях шокирана и смутена и не знаех как да отговоря", пише вестникът, припомняйки "лудориите" на Кубрат. 

Кубрат и Тервел Пулеви ще са част от събитието "TrillerVerz 5", като по-малкият брат е част от водещата битка на вечерта и ще се изправи срещу Сергей Ковальов в последния двубой от програмата. 
Кубрат ще се бие срещу американския бияч Джери Форест. Битките ще се около 06:00 ч. сутринта утре.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена