Депутат от Мексико предложи на парламента Меси да бъде обявен за персона "нон грата" в страната

Въпреки факта, че полемиката около фланелката на мексиканския национален отбор е изяснена от дни, мексиканските политици все още са много възмутени да видят Лионел Меси да "гази" фланелката след победата на Аржентина над тима им на 26 ноември. Поради тази причина депутат от местния мексикански парламент предложи легендата на световния футбол да бъде обявен за персона "нон грата". Член на парламентарна група предложи днес: „Лионел Меси да бъде обявен за персона „нон грата“ на територията на Мексико“ , всичко това заради изображението в съблекалнята на Албиселесте, където Бълхата събува обувките си и случайно настъпва фланелката на Мексико, която беше на пода с мръсните дрехи.

Гореспоменатото предложение на г-жа Гарсия Морено подчертава, че „Меси показва презрение към Мексико“, като оставя фланелката на националния отбор на пода, нещо, което държавният служител не възнамерява да пренебрегне, следователно нейното предложение е към останалите депутати в Законодателния орган. „В края на мача между националните отбори на Мексико и Аржентина, видео, записано в съблекалнята, беше пуснато в националните и международните медии, където се вижда как аржентинските национални отбори празнуват победата, получена в резултат на спортния спор. , в който се виждаше наличието на фланелка, съответстваща на тази на мексикански играч, на пода, същата, която беше настъпвана, за да бъде ритана по-късно с презрение, от Лионел Меси “, се казва в текста. „Фактът беше подчертан от пресата, като се има предвид обществената и медийна значимост на играча, който показа не само очевидно презрение, но и липса на уважение към цветовете, които загатват за тези, които съставляват националния ни флаг. Това може да се разглежда като поведение, представляващо посегателство срещу нашата национална идентичност, в допълнение към това, че е в противоречие с основния принцип на „честна игра“, подкрепата за честна конкуренция, подкрепяна от ФИФА.

Предполагаемото „унижение“ на Лео Меси с фланелката беше тема, която изостри националистическото чувство на много герои на Мексико, сред които боксьорът Саул „Канело“ Алварес, който пусна някои заплашителни съобщения срещу играча на ПСЖ, въпреки че му е извини дни по-късно след разбиране на контекста. От своя страна футболисти от мексиканския национален отбор като Андрес Гуардадо и Мигел Лаюн защитиха Меси, обяснявайки, че мръсното пране след мач „винаги се хвърля на земята“ и че аржентинецът в нито един момент не е извършил грешка, както мнозина искаха да убедят. Лионел Андрес Меси дори говори по въпроса на фона на породената полемика и каза, че няма за какво да се извинява, тъй като в нито един момент не е извършил нарушение или унижение срещу Мексико като футболен отбор, като държава или срещу нейните граждани, съобщи сайтът mediotiempo.com. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят