Диана Петкова се класира за втория си финал на европейското първенство по плуване в малък басейн в Отопени

Диана Петкова се класира за втория си финал на европейското първенство по плуване в малък басейн в Отопени, Букурещ, след като влезе сред първите осем на дисциплината 50 метра бруст при жените, съобщи БНТ. 

След като тази сутрин тя постави нов национален рекорд с 30.44 секунди, няколко часа по-късно Петкова направи още една поправка на постижението, спирайки хронометрите на 30.04 секунди. 

Това отреди на Диана 4-ата позиция в нейната серия или общо 8-о време в полуфиналите, с което тя на практика зае последното място, даващо право на участие в утрешния финал. 

За българката това ще бъде второ плуване в битка за медалите на шампионата, като преди няколко дни Петкова се нареди 6-а в дисциплината 100 метра съчетано плуване.

В интервю за БНТ тя сподели, че лошият ѝ финал е попречил тя да слезе под 30 секунди.

"Хвана ме яд, защото завърших лошо, а исках да сляза под 30 секунди. Загубих може би три десети на последното ми пипане, но все пак имам утре финал и се надявам тогава да го "уцеля". Определено имам резерв и за утре, това пипане просто беше... Искам също да кажа, че днес моят дядо има рожден ден и това плуване беше за него", заяви Петкова.

"Надявам се това да е само началото. Много исках да плувам под 30 секунди и затова се надявам утре да видя това. Мисля, че можех да дам повече на 100 метра съчетано. Единственото ми разочарование е на 200 метра съчетано, защото не показах това, което можех. Може би не издържах психически, но все пак се учим от всичко. Надявам се да съм допринесла с хубави емоции за всички българи", продължи родната състезателка. Тя разкри още, че е била много спокойна по време днешния полуфинал и изрази надежда, че утре все пак ще успее да изпълни целта си и да слезе под 30 секунди.

"Минах през всички емоции и днес бяха спокойна. Знаех, че нямам какво да губя и мога само да спечеля. Разбира се, много се изнервих след пипането, но все пак намерих място във финала и това е важното. Пожелавам си утре да плувам под 30 секунди", завърши Диана Петкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт