Dota 2 TI с $25 млн. награден фонд

Най-големият турнир по Dota 2 – The International, отново ще има сериозен награден фонд. Майсторите на играта ще си разпределят 25 милиона долара на надпреварата, която все още очаква своите нови дати. Първоначално бе насрочена за 18-23 август в Стокхолм, но пандемията от коронавирус доведе до отлагане.

Сумата обаче е под миналогодишния рекорд от $32 млн., което и досега остава най-големият награден фонд в историята на електронните спортове. Тогава премиум турнирът по Dota 2 изпревари с едва $2 млн. Световната купа по Fortnite, провела се няколко месеца по-рано. Пандемията обаче доведе до срив и на този пазар, което сви донякъде призовете на геймърите. Въпреки това интересът към The International продължава да нараства и е възможно до новата дата сумата отново да наближи миналогодишния рекорд.

Междувременно про геймърът TobiWan, който е по-известен с кастовете си в социалните мрежи, поднесе официални извинения на изцяло женския отбор по Dota 2 за „многобройните сексистки коментари“ по време на финала през 2012-а, но отхвърли обвиненията на три други жени в сексуален тормоз.

Коментари

Задължително поле