EA Sports и Warner със сделка за 1.4 милиарда

EA Sports разшири списъка с разработчици на мобилни игри с още един. За целта американската компания закупи Playdemic, чийто най-известен проект до момента е Golf Clash. Сделката с WarnerMedia възлиза на 1,4 милиарда долара. Компанията планира да използва опита на Playdemic за създаването на бъдещи мобилни игри.

Golf Clash има над 10 милиона инсталирания в Google Play Store, което я прави апетитна хапка за EA.

Американците се фокусират все повече върху мобилните игри. През февруари компанията закупи и мобилния разработчик Glu за 2,1 милиарда долара.

На свой ред WarnerMedia преструктурира редиците си и е в процес на преход, тъй като се отделя от AT&T, за да се присъедини към Discovery. От офисите на компанията разкриват, че ще се концентрират върху франчайзи на Warner Bros като Lego, Хари Потър и Mortal. Една от техните предстоящи игри е базираната на вселената DC Gotham Knights. WarnerMedia казва, че останалите техни игри ще станат част от комбинираната компания Warner-Discovery, след като сделката бъде уредена официално.

Мобилните игри се превърнаха в голям фокус за компаниите, тъй като пазарът се взриви. EA конкурентът Activision закупи Candy Crush-maker King за 5,9 милиарда долара през 2015 г., а последните му приходи показват, че подразделението сега носи повече пари от Blizzard. Много популярни компютърни и конзолни игри като Call of Duty, Valorant, Fortnite и Apex Legends на EA също са получили мобилни портове.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове