Конференцията за климата в Мадрид приключи без резултат

Бижу на Неделев и шеста поредна победа на „Ботев“ (Пд)

Румен Петков, лидер на АБВ: Има тежък дефект в Изборния кодекс

Най-добрата кола за жени е японска Mazda 3 е любимката на дамите с шофьорска книжка

За новото дередже на „Под игото” Мунчо да стане министър на образованието...

Заради затоплянето на климата: Българската ябълка става розова Ще отглеждаме сортове грозде от Южна Италия

Девет строители и инженери са арестувани заради земетресението в Албания

Броят на личните лекари е намалял почти наполовина за 20 години

Масов гроб с 50 тела откриха в Мексико

Водещ приоритет на правителството на Борис Джонсън е напускането на ЕС на 31 януари

Петя Аврамова: 1,6 млрд. лева са осигурени за обновяването на 39 български града

НФСБ с нов областен координатор в Бургас

Доживотен затвор за грък, убил българка на остров Крит

Студентите по медицина ще изучат израелско ноу хау за хемодиализата

Един човек е загинал при тежка катастрофа край Елхово

EK даде на съд 6 държави заради мръсния въздух

Европейската комисия предяви искове пред Съда на ЕС срещу Франция, Германия, Унгария, Италия, Румъния и Великобритания за неспазване на договорените пределно допустими стойности за качеството на въздуха и за това, че не са взели подходящи мерки периодите на превишаване на стойностите да бъдат възможно най-кратки. Комисията също така изпрати допълнителни официални уведомителни писма на Германия, Италия, Люксембург и Обединеното кралство за това, че не са спазили правилата за одобрение на типа на превозни средства, съобщава пресслужбата в Брюксел.

Комисията предприема действия за преодоляване на значителното и системно превишаване на пределно допустимите стойности за два основни замърсителя, които оказват въздействие върху здравето: азотен диоксид, които в голяма степен е резултат от пътното движение и промишлената дейност, и праховите частици, които присъстват предимно в емисиите от промишлеността, битовото отопление, пътното движение и селското стопанство.

ЕК предяви искове пред Съда на ЕС срещу Франция, Германия и Обединеното кралство поради неспазване на пределно допустимите стойности на азотен диоксид (NO2) и поради това, че не са предприели подходящи мерки периодите на превишаване на стойностите да бъдат възможно най-кратки.

Пред Съда на ЕС бе предявен иск срещу Унгария, Италия и Румъния поради наблюдаваните в тези страни трайно високи равнища на прахови частици (ПЧ10). Спазването на пределно допустимите стойности, определени в законодателството на ЕС относно качеството на атмосферния въздух, трябваше да бъде постигнато съответно през 2010 г. и 2005 г.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. И ще даде 8, сред които и България заради прайвъси закона.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.