Evanescence се завръщат с нов албум 10 години по-късно

Първият албум на Evanescence с оригинална музика от почти десетилетие насам е вече факт. Благодарение на The Bitter Truth, легендарната група се завръща към корените си и разглежда личните си трагедии, сполетяли членовете й през годините. Сред тях са неочакваната смърт на брата на Amy Lee и внезапната загуба на детето на басиста Tim McCord, както и световни проблеми, като расовото неравенство, COVID и икономическата несигурност.

Принудени да създадат и запишат по-голямата част от албума разделени през 2020 г., Evanescence разчитат на безпрецедентен работен ритъм, за да представят за пореден път огнения епичен звук, с който са познати и обичани от феновете си от цял свят, в 12 нови парчета. 

За The Bitter Truth Amy Lee споделя: “Искам хората да изслушат този албум и да почувстват надежда и сила. Нещо, което истински ме вдъхновява в живота, са именно онези хора, които са успяли да преодолеят огромни препятствия и да оцелеят. Надявам се, че с The Bitter Truth ще можем накараме хората да повярват, че дори когато нещата са невъзможно болезнени, животът си струва да бъде живян. Благодаря ви за спомените. Време е да създадем нови!“

Работата по албума по време на карантината е документирана в нов филм – “Evanescence: Embracing The Bitter Truth”, режисиран от Adam Jones, който е наличен в The Coda Collection, музикалния канал на Amazon Prime Video. 

В подкрепа на релийза на The Bitter Truth, Evanescence и Sony Music организираха ексклузивна онлайн среща с 50 фена от различни страни в Европа, на която присъстваха всички членове на бандата виртуално и представиха албума и песните от него за първи път и преди световната му премиера.

Легендарната група Evanescence, носител на две награди Грами, има милиони фенове по цял свят. Дебютният й албум Fallen полага основите на дългогодишна успешна кариера, като прекарва 43 седмици в класацията Billboard Top 10, с над 17 милиона разпродадени копия. Дебютният сингъл и международен хит на бандата “Bring Me to Life” достига до #5 в Billboard Hot 100 и бележи първия й #1 проект във Великобритания. Също толкова популярната песен “My Immortal” застава на #7 в САЩ и Великобритания. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес