EVN съветва какво да направим при по-дълго отсъствие от дома по празниците

Традиционно електроразпределителното дружество EVN предлага няколко кратки и практични стъпки на своите клиенти от 91 общини в Югоизточна България, планиращи по-дълго отсъствие от дома по време на коледните и новогодишни празници. Стъпките целят да информират клиентите за факторите, които влияят на тяхното потребление на ток, дори и при отсъствие от дома. Стъпките са следните:

1. Изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят във Ваше отсъствие. Важно е да се знае, че уреди като хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.

2. Изключете от щепсела уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия.

3. Уверете се, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от електрическата инсталация на имота ви.

4. Запишете показанията на електромера преди да заминете и сравнете данните при завръщането си.

5. Ако във Ваше отсъствие няма достъп до Вашия електромер, можете да заявите посещение на отчетник на денонощен телефон 0700 1 0007 в удобно време.

Освен това EVN съветва клиентите си да се абонират за безплатни SMS-и или имейли относно стойността на фактурата и при пропуснат срок за плащане.

Коментари

Задължително поле