Фармацевтичен гигант следи Джокович с агент на ФБР заради Ковид ваксините

Фармацевтичната компания Moderna преследва скандални знаменитости като Новак Джокович, Илон Мъск и актьора Ръсел Бранд. Според съобщения в американските медии фармацевтичната компания е наела бивш агент на ФБР, за да направи доклад за знаменитости, които критикуват корона ваксината, включително и Новак Джокович, съобщи сръбският сайт "Информер".
Базираната в Бостън компания беше една от първите, които пуснаха на пазара ваксина срещу коронавируса и според съобщенията има специален екип, който следи отношението на обществото към ваксината, включително журналистите Ли Фанг и Джак Шолсен. Твърди се, че са анализирани изявленията на известни личности, които критикуват ваксината, а за първия тенисист в света има репортаж под заглавието: „Джокович е антиваксърски герой след US Open“. 

Новак не можа да играе на US Open през 2022 г., защото не беше ваксиниран срещу коронавируса и не можа да влезе в Америка. Той се завърна този сезон и спечели турнира от Големия шлем, чийто основен спонсор е Moderna. Фармацевтичната компания е обезпокоена от факта, че противниците на ваксинацията празнуваха победата на Новак Джокович и най-вече защото Moderna беше подиграна в социалните мрежи, защото е спонсор на US Open, където точно Джокович спечели 24-ия си турнир от Големия шлем.

- Никога не съм бил против ваксинирането. Въпреки това винаги съм подкрепял свободата да избираш какво да влагаш в собственото си тяло. Принципите за вземане на решения за моето тяло са много по-важни от всяка титла или нещо друго. Опитвам се да бъда в хармония със собственото си тяло, доколкото мога – каза Новак преди няколко години.

И Илон Мъск, най-богатият човек в света, е считан за високорисков, особено защото посочи "измамата на здравните власти и предоставянето на здравни услуги по време на пандемията". Modernа също така проследява комика Ръсел Бранд, който е разследван по обвинения в сексуално насилие. Той стана мишена на фармацевтична компания заради изказванията си против ваксините в своя подкаст.  

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена