Федерер мечтае за още един "Уимбълдън"

Като част от 100-годишнината на Централния корт, основния корт на Уимбълдън, Роджър Федерер се позова на възможността да играе отново в английския турнир от Големия шлем. Въпреки че претърпя няколко операции на коляното през последните години, които го отстраниха от кортовете, той остави отворен шанса да участва отново в състезанието. 
„Имах голям късмет да мога да играя много мачове на този корт. Фантастично е да бъда с всички тези шампиони. Спомням си вълнението да дойда тук, за да играя с Пийт Сампрас през 2001 г. Надявам се, че мога да се върна поне още веднъж", каза Федерер след празничната церемония за 100-годишнината на Централния корт, където присъстваха всички победители в турнира.

Швейцарският тенисист беше признат за победител в Уимбълдън  за всички времена с осем титли - пет от тях последователни между 2003 и 2007 г. Последният му мач от Големия шлем беше през 2021 г., когато падна на четвъртфиналите от поляка Хуберт Хуркач.

След като претърпя две операции на коляното, идеята на 40-годишния швейцарец е да се завърне на Laver Cup, който ще се проведе през септември, а след това да участва в ATP в Базел, родния му град, в края от октомври.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт