Федерика Пелегрини и Пау Гасол влязоха в комисията на спортистите към МОК

Легендарната Федерика Пелегрини беше избрана за член на комисията на спортистите към МОК. Италианката получи 1658 гласа. Изборите се проведоха от 13 юли до 3 август, като в гласуването са участвали 6 825 спортисти, 61,27% от които - участници в Токио. Баскетболната легенда Пау Гасол, Юки Ота и Мая Влошчовска са другите спортисти, които влизат в комисията.
Федерика Пелегрини ще бъде част от комисията на спортистите на МОК до Олимпийските игри в Лос Анжелис, които ще се проведат през 2028 година. Щастливата италианка заяви пред "Гадзета дело Спорт": „Нямам политически стремежи и ще работя за психичното здраве на спортистите. Аз приключих кариерата си на състезател в Токио, преди няколко дни. В следващите години ще мога да направя нещо конкретно за моя свят. Това беше мечта, в която не исках да повярвам. Спортистите, които гласуваха за мен, показаха своето уважение и аз ще им отвърна със същото. Ще работя за проблемите на спортистите, а не за тези на федерациите. Ще бъда на страната на спортистите”, завърши Пелегрини.
В петък комисията ще се събере за първи път. Едно от нещата, които ще се обсъждат, е психологическата помощ, която спортистите трябва да получават, особено по време на Олимпийски игри. 
Другият въпрос, който ще обсъждат в комисията, е свързан с допинга.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт