ФИФА и ЕA Sports в спор за 1 милиард долара

Сериозен трус разлюля света на гейминга. ФИФА и EA Sports гледат в различни посоки, а това може да се отрази пряко върху футболния симулатор FIFA, който радва своите почитатели от 1993 година насам. Последните информации са, че настоящата версия на играта може да е последната в този си вид. Причината е, че договорът между световната футболна асоциация и разработчика на игри изтича през 2022 година, а преговорите не вървят в правилна посока. Според сайта „Per Barstool Sports“, разминаванията са на стойност 500 хил. долара. Настоящото предложение на EA Sports за нов 4-годишен договор е на стойност 500 хил., докато от Цюрих, където е седалището на асоциацията, са поискали 1 милиард долара.

"Електронните спортове и гейминга са най-бързо развиващата се индустрия в света, която предлага все повече и повече видове игри и опции. Затова е от жизненоважно значение за ФИФА и заинтересованите страни да максимизираме бъдещите възможности за футбола и за феновете на игрите." - гласи съобщението от футболната централа.

На свой ред от EA Sports запазват мълчание по темата. Знае се само, че има регистрирана марка, която да наследи FIFA сериите - "EA Sports FC".

Предполага се, че ФИФА умишлено стопира преговорите с подобен иск, за да потърси по-добри източници на приходи от гейминга.

Според HYPEBEAST, към момента от FIFA са водили разговори с няколко компании от гейминг и технологичната индустрия за създаването на едно бъдеще, в което лицензионните права не се държат само от EA Sports.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове