Фондът за капиталови инвестиции ще развива иновативната компания Fly The Earth

Ивайло Дончев

Дъщерното дружество на ББР инвестира в набралата популярност компания, която създава аксесоари за парапланеризъм

Българската компания Fly The Earth (FTE) ще разгръща дейността си на европейския и световен пазар на аксесоари за парапланеризъм с подкрепата на Фонда за капиталови инвестиции (ФКИ) от Групата на Българската банка за развитие.

Фондът инвестира 400 000 евро за по-бързия растеж и технологично развитие на компанията, създадена преди 6 години от най-добрия ни парапланерист Веселин Овчаров и софтуерния специалист Христо Пеев. Fly the Earth произвежда иновативна екипировка за професионални спортисти, любители и ентусиасти във въздушните спортове.

Веселин Овчаров е световен рекордьор по инфинити тъмблинг (най-много преобръщания във въздуха) и популярността му спомага продуктите на FTE да се утвърдят в средите на парапланеризма. Те вече се използват активно от най-титулуваните имена в този спорт. Сред партньорите на българския бранд е и най-голямата легенда на парапланеризма – испанецът Раул Родригес.

Най-известната иновация на FTE е модерна седалка за практикуване на акробатичен и freestyle парапланеризъм, която осигурява невероятно изживяване при летене. За да е в унисон с нуждите на екстремните спортисти и изискванията за безопасност, екипът се фокусира върху високотехнологични разработки, като първата в света 3-Ring Cutaway BASE система, подобрено разгръщане на спасителния парашут, създава първата в света аctive save система, аnti-autorotation система, специални дрехи и др.

Чрез своята финансова и експертна подкрепа Фондът за капиталови инвестиции ще подпомогне разгръщането на пълния потенциал и пазарната експанзия на Fly The Earth.

Това е деветата сделка на фонда, който предлага дялов капитал за растеж на малките и средни предприятия в България и вече има впечатляващо портфолио от успешни компании.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес