Ford Kuga - 4х4 с изкуствен интелект

И през топлите месеци, и през зимата, новият модел Ford Kuga предлага максимално сцепление с интелигентно задвижване на четирите колела.

Предлага максимално сцепление и ефективност

Безопасно по хлъзгавите пътища

Във всеки зимен сезон изпъкват качествата на автомобилите със задвижване на четирите колела. Те се справят много по-добре с хлъзгавите настилки не само в студеното време, но и в топлите месеци. Технологиите 4х4 се развиват на високи обороти и стават все “по-умни”, за да гарантират на водачите максимална сигурност и ефективност.

В новия модел Ford Kuga, включително и в хибридния вариант без външно зареждане, системата 4х4 използва изкуствен интелект. Благодарение на него задвижването на четирите колела се изключва, когато не е необходимо, за да се постигне по-добра икономичност. Активирането на 4х4 става по-бързо от мигване на окото, за да могат водачите да разчитат на четири задвижващи колела при промяна на пътните условия и нужда от допълнително сцепление. Именно в такава обстановка се шофира през зимните месеци на заснежена или мокра настилка.

Новият Ford Kuga е проектиран така, че да осигури сигурността от задвижването на четирите колела, без да се увеличава разходът на гориво. Изкуственият интелект, който представлява съвкупност от електронни алгоритми, спомага да се изключва системата 4х4 при добри пътни условия, тъй като сензори следят непрекъснато сцеплението на всяко колело. Данните се допълват и от системите за спиране, чистачките и външната температура. Мощността се разпределя между предния и задния мост за по-малко от 20 милисекунди. Когато предните колела нямат сцепление, цялата задвижваща тяга може да се пренасочи към задните.

Ford Kuga се предлага с 4х4 като дизелов вариант с мощност 190 конски сили и като пълен хибрид (без зареждане от външен източник), който изминава 1000 км с един резервоар гориво. Това е първата версия на модела с комбинирано електрифицирано задвижване и интелигентно предаване към четирите колела.

Коментари

Задължително поле