Футболистите на ЦСКА, Бербатов и БФС се включиха в благотворителната кампания в подкрепа на Стивън Бориславов

Футболистите на ЦСКА се включиха в благотворителната кампания в подкрепа на таланта от школата Стивън Бориславов, който страда от Сарком на Юинг. За лечението му са нужни 200 хиляди евро. 

Играчите на "червените" предоставиха на търг свои фланелки. Юрген Матай, Димитър Евтимов, Густаво Бусато, Томас Лам, Греъм Кери и Карло Мухар се включват в кампанията. 

Търгът продължава до 20:00 часа на 15 февруари.

Ето какво написа вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов:

"Здравейте, 

Това е Стивън Бориславов и той има нужда от нашата помощ!

Той е диагностиран с тежкото заболяване, сарком на Юинг.

За да се излекува са му нужни 200 000 Евро.

За съжаление тази сума е непосилна за него и неговото семейство, заради това ние, футболистите на ЦСКА СОФИЯ решихме да организираме благотворителен аукцион с наши тениски.

В аукциона можете да намерите тениски на капитана на ЦСКА Юрген Матай, вратарите Димитър Евтимов и Густаво Бусато, защитникът  Томас Лам и халфовете Греъм Кери и Карло Мухар.

Под снимката на всеки футболист, може да напишете коментар със сумата и предложилият най-много, ще получи желаната тениска.

Търгът ще приключи на 15.02.2022 в 20:00 часа.

Моля споделяйте , за да помогнем на Стивън!"

В същото време за каузата ще се състои и благотворителен турнир - утре от 9:00ч. на игрищата на 57 СОУ "Св.Наум Охридски". Участие ще вземат отборите U14 на ЦСКА, Левски, Национал, Академия Септември, ДИТ, Левски-Раковски, Метал Перник, Арес Сф, Струмска слава Рд, Левски Спартак.

В 11:30 часа Димитър Бербатов ще направи обръщение към младите таланти на почти всички футболни школи в София, техните близки и гости на турнира.

БФС ще осигури безвъзмездно съдии за предстоящия турнир в подкрепа на благородната инициатива. Желаещите да подпомогнат каузата могат да го направят на дарителска банкова сметка:

IBAN : BG51STSA93000028755501

BIC : STSABGSF

Титуляр: Стивън Валериев Бориславов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ