Гълъбът моли за мир - Ричарлисон с покъртително послание за трагедия в Бразилия

Световното първенство в Катар е това, което всички фенове на футбола чакат цяла година, то не можеше да започне по-добре за Бразилия, която дебютира с победа с 2-0 в група G. Авторът на двата гола беше Ричарлисон, но не всичко е щастие за самия него дори и след успеха. Нападателят на Тотнъм изпрати сърдечно съобщение по повод на трагедия в Бразилия.
"Изразявам моята солидарност и тъга за случилото се вчера в моя щат, в Аракрус. Двама учители и мъртво дете. Невъзможно е да повярвам, че това все още се случва. Много сила и любов за семействата и приятелите ми", написа нападателят от Катар, където е с бразилския тим по повод новината за нападението срещу две училища в родното му място.
Бразилският нападател написа това съобщение заради тъжната новина, която стана известна през последните няколко часа. Млад мъж, който все още не е идентифициран, нахлу въоръжен в две училища, стреля, уби трима и рани единадесет души.

Загиналите са двама учители и един ученик от начално училище, според секретаря по обществената сигурност на щата Еспирито Санто, Марсио Селанте, съобщи TycSport.

Извършителят на зверството е тийнейджър, носещ полуавтоматичен пистолет. Влязъл в училище, стрелял и след това отишъл в друго, за да повтори нападението. Той веднага избяга и властите все още го издирват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят