Геймъри дариха 260 хил. долара за пострадал остров

Любителите на гейминга отдавна са се доказали като обединена общност, чиято сила не познава граници. Поредното доказателство за това дойде от Япония, където остров Цушима получи ударна подкрепа от виртуалния свят. Пострадалата от тайфнун историческа местност, където през 1905 руският флот претърпя тежко поражение по време на руско-японската война, генерира приходи от 260 хил. долара. Те ще отидат за възстановяването на щети, причинени от природно бедствие. Целта, заложена в благотворителната акция бе скромните 5 млн. йени или 47 500 долара, надхвърлени впоследствие с 540%. С тях трябва да се покрият изградят отново забележителностите, които са част от едно от хитовите заглавия в гейминга.
„Получихме голяма подкрепа от фенове на играта „Ghost of Tsushima“, игра, чието действие се развива на нашия остров – обясни местният свещеник Юичи Хираяма, подел инициативата. – Вярвам, че това е Божие дело.“
Ремонтните дейности се очаква да стартират през април и да продължат до август. А в близост до храма на Хираяма, също засегнат от тайфуна, ще бъде изградена плоча, върху която ще бъдат гравирани имената на дарилите над 10 хил. йени (94 долара) за инициативата. Основна цел е изграждането на портата на Тори от ерата Хайсей, известна още като светилището Ватацуми, която има сериозно присъствие в играта.
Ghost of Tsushima излезе през 2020 година и веднага набра популярност сред геймърите. Само за първите три дни бяха продадени над 2.4 млн. копия. В Япония тя счупи всички рекорди за седмични продажби, генерирани за игри за PlayStation4.

Коментари

Задължително поле