Геймъри обиколиха света 40 000 пъти

Истерията около Microsoft Flight Simulator набира популярност със сила, подобна на тази на изтребителите. Играта вече е достъпна за геймърите във вариант за компютър и конзолата Xbox, собственост на американската компания. Симулаторът, който дава възможност на любителите на летенето да управляват самолет, а на разположение са всички 37 000 реални летища. Участниците имат възможност да стигнат до всяка точка на света, а освен това да летателният трафик в реалния свят ще бъде наличен и ще може да бъде проследяван. След близо 10-годишно разработване, играта се излезе през август и веднага започна да набира височина. Йорг Нюман, шеф на проекта, разкри, че над 1 млн. души вече са изпробвали Flight Simulator.
“Невероятно е да видиш реакциите на хората, а статистиката го доказва – обясни Нюмън. - Повече от 1 млн. души вече са пилотирали и навъртяха над 1 милиард мили, което прави около 40 000 обиколки на Земята.“
Симулаторът дава възможност на геймърите да прелитат през бурии и урагани, а внушителната база данни на играта включва още 1.5 милиарда сгради и два трилиона дървета. Историята на Flight Simulator е дълга и води началото си от 1982 година. Именно историята и сериозната база фенове доведе до нещо рядко виждано в гейминга след появата на новата версия. Стигна се до криза за контролери. Аксесоарите за конзолите, правещи летенето по-реално, бяха изчерпани в световен мащаб. Компанията Thrustmaster има пет от десетте най-продавани контролера и нито един от тях не бе наличен в един момент. Същото се отнасяше и за моделите на Logitech и Saitek. 

Коментари

Задължително поле