Дневният хороскоп на Алена за вторник, 25.02.2020

Задържаха четирима заподозрени за нападението над момче в столичен автобус

550 млрд. долара са вложени в бизнес имоти

Турция купува третия си сондажен кораб от Великобритания

Трус от 4,4 по Рихтер в Калабрия

Кухнята влиза в хола на българина Все по-малко софиянци търсят отделно помещение за готвене

14-дневна изолация и наблюдение за всички, пристигнали от Китай в област Сливен

Nasimo отваря прозореца към детството За първи път: Графити изложба в Националната художествена галерия

Полицията в Германия: Шофьорът във Фолкмарзен е врязал умишлено колата си в карнавалното шествие

Медицинските маски свършиха, минаваме на самоделки Заради паниката няма доставки в аптеките

Спират полети от и до Милано Туроператори връщат пари за предплатени екскурзии

Кога ни се полага работно облекло?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 февруари 2020

Ген. Мутафчийски: Всеки ден ще има брифинг във ВМА за коронавируса

Хибридно гласуване предлага ГЕРБ

General Dynamics стартира производството на бойни машини PIRANHA 5 в Румъния

На 6 ноември General Dynamics European Land Systems (GDELS) стартира производството на бронираните бойни машини PIRANHA 5 във фабриката на стратегическия си румънски партньор – държавното предприятие Uzina Mecanică București (UMB), което отбелязва важен етап в програмата PIRANHA 5 за румънската армия, съобщиха от компанията.

GDELS е един от производителите, поканени да участват в търга за придобиването на нови бронирани бойни машини за българските сухопътни войски и в предложението, което подготвя, също е отделено значително място на трансфера на технологии и дългосрочното партньорство с българската индустрия.

През януари 2018 г. като част от плана на румънската армия за модернизиране на остаряващите колесни машини на сухопътните си войски, GDELS подписа договор с румънската армия за доставка на до 227 бронирани бойни машини PIRANHA 5 в шест различни конфигурации, които ще бъдат произведени в Румъния в рамките на проекта за стратегическо сътрудничество и обмен на технологии между GDELS – Mowag и румънската компания Uzina Mecanică București (UMB).

„Стратегическото сътрудничество между GDELS и UMB е отличен пример за това как планираме да модернизираме нашите въоръжени сили със съвременни технологии. Освен това, то представлява чудесна възможност за румънската икономика да укрепи и поддържа нашата национална индустриална база в този важен сегмент, включително с възможностите за експорт. Горд съм да кажа, че 80% от инвестицията, която влагаме в този проект, ще се върне в полза на нашата местна икономика“, заяви премиерът на Румъния Людовик Орбан, който отбеляза, че неслучайно е избрал именно това събитие за първата си официална публична изява след встъпването си в длъжност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.