Глобиха Адриан Андреев и Муте за спречкването на корта

Българският тенисист Адриан Андреев и французинът Корентен Муте бяха глобени по 10 000 евро за спречкването им след мача на турнира в Орлеан (Франция), спечелен от българина. Това съобщи френският вестник "Ла Репюблик", цитиран от БТА. Наказанието се базира на доклада на съдията на стол на мача.

На осминафинала на турнира, който се игра на 29 септември, Андреев спечели срещу Муте за втори път в рамките на няколко дни, след като се наложи и в Генуа. След мача българинът удари с гърди съперника си през мрежата, а Муте се опита да го хване за гушата, като двамата бяха разтървани от съдията на стола, който слезе на корта.

Имаше напрежение по време на мача между двамата, като още по време на загрявката Муте се целеше от сервис в тялото на българина. 

"По време на мача наистина се чувствах зле, той не спираше да ме провокира. Още в Италия на предишния ни мач той започна да ми говори и да ме пита какъв ми е проблемът. Аз нямах проблем с него, победих го. Той ме напсува на мрежата. Той явно има проблем с мен, аз нямам с него", каза Андреев на пресконференцията след мача. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена