GTI фенове си показват колите

Наточени модели на Volkswagen от цял свят отново се събраха на езерото Вьортерзее

Дори най-упоритият дъжд не е в състояние да угаси ентусиазма на участниците в традиционната GTI среща в австрийското градче Райфниц на езерото Вьортерзее. От цял свят почитатели на автомобили Volkswagen със „свещените“ три букви GTI отново паркираха на брега лъснатите си стари, нови и още по-нови машини.

Австралийските тунинг звезди от социалните мрежи Марти и Муг пристигнаха от Австралия със самолет и веднага си купиха употребяван Golf GTI за краткия си престой в Европа, който ще препродадат преди заминаването си обратно.

Ентусиаст от Мексико докара своята Jetta GTI с кораб от САЩ до Германия, за да я покаже на фестивала. Там имаше и коли от Оман, Канада и Китай. Наред с наточените модели на Volkswagen в срещата участваха и спортни автомобили от други марки на концерна като S модели на Audi и Cupra модификации на Seat. На специално трасе с трибуни желаещите да унищожават гуми въртяха дрифтове пред публика.

По традиция GTI срещата е място, където млади кадри на обучение във Volkswagen показват свои разработки. Тази година те бяха подготвили два уникални автомобила.

Екипът от заводите във Волфсбург представи Golf GTI Aurora с ръчно боядисани аеродинамични компоненти, натъпкан с дигитални технологии и мощна 3500-ватова озвучителна система. Колата се задвижва от 2,0-литров бензинов двигател с 380 к.с., свързан със 7-степенна скоростна кутия.

Младият екип от саксонските заводи показа зрелищно комби Golf R FighteR с двойно предавене и с мощност 400 к.с.

Коментари

Задължително поле