„Harvard law”: Тошко Йорданов беше порицан заради облеклото му в Народното събрание

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов предизвика вълнение в пленарната зала на едно от последните заседания на този парламент.

Той се появи в залата по дънки, тениска и сако, което свали, преди да се качи на трибуната. Депутатите се развеселиха от постъпката му, а съпартийците му дори го аплодираха. „Много е топло просто тук“, каза Йорданов.

Надписът на тениската му гласи “Harvard Law” – очевидна препратка към прословутите харвардски дипломи на премиера в оставка Кирил Петков и заместника му Асен Василев. Но с ироничната добавка отдолу - "Just kidding" ("Просто се шегувам").

"Искам да ви напомня, че се намираме в Народното събрание. Вашето облекло не отговаря на висотата на тази трибуна", разкритикува го временният председател на НС Мирослав Иванов.

„Ние си носим коалиционната отговорност. И сега се срамуваме заедно с вас“, каза Йорданов в отговор на колегата си Искрен Митев. „Тази коалиция щеше да се разпадне още февруари. Защото глупостите и несъобразяването и некомпетентността от вашата половина, основно от Лена Бориславова, защото тя взема решенията, започнаха още тогава“, заяви още Йорданов.

„Що се отнася до мъжкарството, аз за Лена какво казах, освен че е некомпетентен юрист? Това няма значение дали е жена или мъж. Дали съм я нападал, защото не била в залата? Извинявайте, но тя е взимала решения, които имат отражение върху цялата държава. Той и Кирил Петков не е в залата да го нападна и него, трябва ли да си мълча за него? Или за Асен Василев“, попита той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика