Херта се продава

Бизнесменът Ларс Уиндхорст заяви, че няма желание да инвестира повече в Херта и иска да продаде дела си в клуба, но е поставил необичайно висока цена, която на практика отблъсква заинтересованите страни. Това каза пред ДПА германският професор по икономика Хенинг Зулк.

„Двете страни (ръководството на Херта и Уиндхорст) трябва да говорят и да намерят решение на кризата. Има интерес към акциите на клуба, но никой не иска да плати огромната сума за 64% от капитала на клуба, без да има пълен контрол над него“, каза Зулх.

Германският закон забранява на клубовете от Бундеслигата да имат един мажоритарен собственик поради правилото за 50%+1 акция. Уиндхорст започна да инвестира в Херта през 2019 г. с идеята да превърне клуба във фактор на немската и европейската сцена, като досега той е инвестирал 374 милиона евро чрез компанията Tenor.

През последните месеци обаче отношенията между него и останалата част от ръководството тотално се разпаднаха, като дори оставката на президента Вернер Гегенбауер не помогна за разрешаването им. Сегашният президент Кай Бърнщайн дори започна разследване срещу Уиндхорст за ролята му в отстраняването на Гегенбауер. Поради тази причина Уиндхорст обяви, че е готов да продаде дела си в клуба, но според Зулх никой няма да му предложи 374 милиона евро.

„Не знам как Херта ще направи плащанията си без парите на Уиндхорст. Трябва да се преоцени цената на акциите и да се спре публичната война в ръководството. Никой инвеститор няма да влезе в клуба, ако не вярва в неговия положителен спортен имидж и сигурното му финансово бъдеще“, заключи Зулх.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят