Honda показа Prelude на ток

На японското изложение Honda показа концептуален електрически вариант на модела Prelude.

Японската марка предлага поглед към мобилността на бъдещето на изложението в Токио

Робот извършва човешки дейности

Автомобилните салони вече не са това, което бяха допреди няколко години. Досегашното изложение Tokyo Motor Show се завръща, но с ново име - Japan Mobility Show, за да предложи вълнуващ поглед към бъдещата мобилност не само за автомобилите и мотоциклетите, но и за още по-широка гама от технологични продукти.

Въпреки че 75-годишната история на традиционната японска марка Honda започва с мотоциклетите, последвани от автомобилите, компанията продължава да разширява своето портфолио, в което влизат и роботи, самолети, извънбордови двигатели, градинска техника и генератори. На изложението компанията позволи на посетителите да надникнат в бъдещето на мобилността.

С автономното превозно средство Cruise Origin интериорът подлежи на индивидуално изпълнение, а пътниците могат да оползотворят прекараното в пътуване време напълно свободно. Honda планира да лансира този проект в Япония през 2026 г.
Honda eVTOL и HondaJet ще издигнат триизмерната мобилност в небесата, тъй като ще могат да комбинират самолета с мобилни системи на земята и да се пътува още по-свободно. SUSTAINA-C Concept е с каросерия от акрилна смола, която подлежи на рециклиране.

Дистанционно контролираният Honda Avatar Robot ще ни позволи да изпълняваме задачите си от разстояние така, сякаш присъстваме лично. Той е идеална възможност и за хората с ограничена подвижност да живеят активно. А UNI-ONE е устройство за придвижване, управлявано чрез преместване на телесното ни тегло, докато седим, без да е необходимо да използваме ръце.

На изложението бяха представени и концептуален електрически наследник на легендарния модел Prelude, както и редица електрифицирани спортни модели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили