Христо Христов: "Българска армия" е единственият стадион с нотариален акт отпреди Втората световна война

Уредникът на музея на ЦСКА Христо Христов коментира темата със стадион "Българска армия", който предизвика полемика между "Левски" и "армейците, на политическо и фенско ниво. "Това е единственият стадион в София, който има нотариален акт отпреди Втората световна война. По-точно от 1933 година. По това време е построен и плувен комплекс "Дианабад", заяви Христов в Актуално студио "Дерби".

"Държавата е длъжник на ЦСКА и Левски, защото това са водещите клубове. Целият ни спорт е подсистема на държавата. Българският футболен съюз трябва да лобира пред държавата, не ни трябва лоби в ресторанта. БФС е най-голямата неправителствена организация в държавата, неслучайно се бъркат политиците.Къде са феновете на Левски да потърсят сметка на Наско Сираков за подкрепата към Михайлов? Феновете трябва да са движеща сила в този процес, защото те са много. Сираков не може да погребе футбола заради едно приятелство. Принципни въпроси, които не са лични, не може да се решават на база приятелство.

Този министър, Горанов, закри ЦСКА, изключвам това да са лични негови реакции. Просто някой махна с ръка", заяви Сергей Славчев от "Червени сърца".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт