Huawei за ситуацията с Google: Ще продължим да предоставяме последните актуализации

Снимка: Архив

Китайският производител на смарт устройства Huawei излезе с официална позиция по повод ситуацията с Google. По рано стана ясно, че американският технологичен гигант е бил принуден да прекрати договорите си с компанията, след включването й в черния списък на САЩ, чиято цел е да защити информационно-комуникационната система на страната от чужди заплахи.

"Huawei ще продължава да предоставя на потребителите си последните актуализации по отношение на софтуерната сигурност, така и всички услуги, свързани със следпродажбеното обслужване на съществуващите вече на пазара Huawei и Honor продукти. В това число смартфони и таблети, които вече са закупени от крайните потребители, но и такива, които са все още в наличност на пазарите в световен мащаб", се казва в прессъобщение, разпространено от представителството на Huawei у нас по повод новината, разпространена от агенция Reuters, че “Google временно преустановява бизнес отношенията си с Huawei след обявяването на черния списък на Тръмп“.

В свое официално становище от Google обявиха:

“В момента изпълняваме заповедта и разглеждаме последиците от нея. За потребителите на нашите услуги, Google Play и функциите за сигурност от Google Play Protect ще продължат да работят на съществуващите Huawei устройства.“

Същото потвърдиха и от екипа на платформата Android.

Коментари

Задължително поле