Хубчев: Нито една стотинка от даренията не е отишла за заплата на футболистите

Петър Хубчев, наставникът на "Левски", призна, че нито една стотинка от дарените от феновете пари, не са отишли за заплати на футболисти и щаба му. По този начин той опровергда думите на изпълнителния директор Павел Колев, който в средата на месец май обяви, че част от задълженията към играчите са погасени именно благодарение на привържениците. 

"Феновете играят огромна роля в отбори като ЦСКА, "Левски", "Локомотив" (Пд), "Ботев", "Берое" - обясни Хубчев пред "Левски ТВ". Те са изиграли през годините страшно важна роля в съществуването на тези клубове. Искам да ви кажа, че няма една стотинка от даренията, които да са отишли за заплата на футболисти или треньори. Намирам голяма доза етика и морал в поведението им в този период".

Относно финансовата ситуация на "Герена", бившият селекционер призна: "Това е много тежък въпрос и проблем. Много малко хора ще ме разберат. За нас е голям успех, че извеждаме 25 човека на тренировка. Няма какво да се лъжем, тези момчета се замислят сериозно за бъдещето си и какво ще се случи след няколко седмици. Нямам претенции към начина, по който тренират, но като че ли главите им не са съвсем свободни."

Опитният специалист е наясно, че отборът му не е напълно подготвен за предстоящия рестарт в Първа лига. В петък "сините" се изправят срещу "Лудогорец", а единствената контрола за близо 90 дни, бе тази срещу "Витоша", спечелена с 3:1.

"Липсва игровата практика и чувството към топката. Крайно малко беше това време за подготовка. Това е и причината да мисля, че не всички отбора ще влязат подготвени в първенството. Седмицата преди мача ще наблегнем на тактическите упражнения. За „Левски“ този период беше два пъти по-труден, заради случващото се в клуба. Футболистите получаваха програми, по които да се готвят, доколкото могат. Като цяло главите на всички и на треньори, и на футболисти, бяха заети да мислим какво се случва в клуба. Трябва да сме честни и да признаем, че това беше нещото, за което мислихме основно.

 

Коментари

Задължително поле