Hyundai пуска градски електромобил

Новият градски електромобил Hyundai Inster е дълъг 3,80 метра, но изглежда по-голям заради дизайна на кросоувър.

Новият модел е дълъг 3,80 и предлага мощност от 97 или 115 конски сили

Пробег до 350 км

Най-новият модел на Hyundai беше представен на международното изложение за мобилност в корейския град Пусан. Това е градският електромобил Inster, който е дълъг 3,80 метра. Той произлиза от продавания в Азия модел Casper, но е малко по-голям и притежава елементи на SUV. Задвижването е изцяло електрическо и може да измине до 350 км с едно зареждане на батерията.

В новия електромобил интериорът е максимално изчистен, за да има повече пространство за пътниците. На таблото има два 10,3-инчови сензорни екрани. Единият е зад волана и служи за основен инструментален клъстер, а другият е предназначен за управление на мултимедията. Селекторът за трансмисията е разположен директно върху кормилната колона. Така на централната конзола остава повече място, което се използва за безжична зарядна подложка за смартфони. Задната седалка е делима в средната си част и може да се мести надлъжно до 16 см. В зависимост от положението на седалките багажният обем варира от 350 до 1060 литра.

Специфичното оформление на светлините прави Inster лесно разпознаваем на пътя.

При изработката на Inster конструкторите са използвали устойчиви материали за екстериора и интериора. Такава е черната гланцова боя от рециклирани суровини. Въглеродният пигмент, който обикновено се прилага в черната боя, е заменен от оцветител, получен от употребявани автомобилни гуми. В салона част от тапицериите и облицовките са произведени от преработени суровини от пластмасови бутилки и органичен полипропилен от захарна тръстика.

Стандартната батерия на Inster е с капацитет от 42 киловатчаса, а двигателят е с мощност 71 киловата (97 к.с.). По-мощната версия батерията е с 49 киловатчаса, а електромоторът разполага с 85 киловата (115 к.с.). Въртящият момент и в двете версии е 147 Нм. На бърза станция батерията се зарежда от 10 до 80% за около 30 минути.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили