И след 49 години Гунди и Котков живеят в сърцата на българите

Изминаха 49 дълги години от гибелта на Георги Аспарухов и Никола Котков. На 30 юни 1971 година легендарните футболисти на „Левски“ и България загинаха на Витиня, но останаха да живеят в сърцата на хората. За кариерата им на терена е писано и казано всичко.
Близо половин век по-късно двамата продължават да разпалват любовта към футбола, "Левски" и "Локомотив" (София). Продължават да бъдат символ за джентълменство на терена, каквото в днешни дни е трудно да се види. Примерите, че не са забравени през последните седмици доказват това. За Гунди и днес се пишат книги, има и проект за сериал, посветен на големия нападател, отказал на „Милан“, за да продължи да носи „синята“ фланелка.
За Котков феновете на "Локомотив" (София) изградиха мемориален комплекс в негова част, който от тази неделя краси кв. "Надежда". На негово име от няколко години е кръстена и улица.
Имената на Гунди и Котков припомнят, че има легенди, които не умират. Затова и приказката за Георги Аспарухов и Никола Котков се разказва от бащи на синове.
Днес от 10.30 часа клубът ще поднесе венци и цветя на гробовете на двете футболни легенди на Централните софийски гробища.

Коментари

Задължително поле