Ибрахимович няма да играе за Швеция в Лигата на нациите

Сезонът в европейския футбол е към своя край и едно от големите съмнения за следващия сезон е Златан Ибрахимович. 40-годишният швед имаше тежък сезон заради контузии. Слуховете за края на кариерата му се увеличават след публикуването на групата на Швеция за Лигата на нациите.

На 40 години представянето на нападателя е обусловено от постоянните му физически проблеми. Качеството на играча е безспорно, но той пропусна голяма част от сезона с Милан.

Различни медии и самият Ибрахимович потвърдиха, че желанието на шведа е да продължи да играе на най-високо ниво. По същия начин от клуба на росонерите дадоха ясно да се разбере, че подновяването на договора му ще зависи от него. Предвид физическото му състояние обаче всичко е под съмнение.
Очаква се Златан Ибрахимович да потвърди какво ще се случи с бъдещето му след края на сезона. В разгара на несигурността нападателят обяви пред шведския национален отбор, че няма да участва в следващите мачове на тима заради възстановяването от травмата в коляното.

„Той имаше проблеми с контузия известно време и не играеше много в Милан, така че предпочита да не играе и за Швеция“, бяха думите на треньора Яне Андерсон при представянето на състава за мачовете от Лигата на нациите на УЕФА срещу Словения, Норвегия и Сърбия.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят