Илиана Раева: Докторът е категоричен - Лаура не трябва да играе

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обясни в интервю пред БНТ ситуацията около контузията на Лаура Траатс. Ансамбълът на България се оттегли от участие на Световното първенство заради травмата на олимпийската шампионка, която се е обострила в понеделник в Япония.

Тимът ни трябваше да вземе участие на последното си състезание, с което момичетата на Весела Димитрова да сложат края на кариерата си. състезанието започва утре, но ще премине без българския ансамбъл.

„Тя не я е получила тежката травма, а се е обострила там. Тя имаше контузията от две години, но не е имала проблем с това нещо. Въобще не е имала проблем, сега се е обострила много“, сподели Илиана Раева за БНТ.

Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки в Китакюшу и след втората Лаура Траатс е получила много силна болка. Последвала е консултация с д-р Мариян Добрев, като той е преценил, че гимнастичката не може да продължи заради травмата от дискова херния.

„И докторът е категоричен, че не трябва да играе“, добави Илиана Раева.

Президентът на федерацията е в България. За нея здравето на момичетата е най-важно.

„Обострила се е, вчера след втората тренировка. Случват се такива неща, какво да правим, здравето на момичетата е най-важно“, завърши Илиана Раева.

Шампионатът стартира утре с квалификациите на обръч и топка в индивидуалното. Наши представителки ще бъдат Боряна Калейн и Татяна Воложанина. Финалите в сряда са от 13.10 часа.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена