Има само един футболист, пощаден от Алекс Фъргюсън в цялата му кариера

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Патрис Евра заяви, че бившият мениджър на "червените дяволи" Алекс Фъргюсън никога не е критикувал, не е крещял и не се е карал на Пол Коулс, съобщават британските медии.

Фъргюсън (80) беше мениджър на Манчестър Юнайтед от 1986 до 2013 г., а с "червените дяволи" спечели всичко. Британските медии припомнят, че шотландският специалист твърдеше, че никой не е по-голям от клуба, а в съблекалнята често крещеше на футболистите.

- Единственият футболист, който никога не е изпитвал гнева на Фъргюсън, е Пол Скоулс. Винаги, когато се борехме, шефът ни казваше да дадем топката на Скоулс. Той е този, който контролира играта, той е този, който контролира темпото. Пол беше сърцето на Юнайтед – каза Евра за Betfair.
Скоулс игра за Манчестър Юнайтед от 1993 до 2011 г., а след това обяви, че е приключил кариерата си на играч. Той се завърна в клуба от "Олд Трафорд" в началото на 2012 г. и игра до края на сезона.

Евра каза, че ръководството на Манчестър Юнайтед тайно е взело решение да върне Скоулс в клуба преди мача срещу Манчестър Сити от ФА Къп (3:2).

- Криеха го до последния момент. Спомням си, че бях един от първите, които влязоха в съблекалнята, огледах се и видях фланелката на Пол Скоулс. Не можехме да повярваме, беше по-важно от играта. Фъргюсън трябваше да ни успокои. Бяхме щастливи, дори не трябваше да играем играта. Повтарям, че Фъргюсън е най-добрият мениджър в историята, защото познаваше реакцията и влиянието на Пол върху отбора. Той ни помогна да повярваме в себе си и получихме доверие от Скоулс - завърши Евра, който игра за Манчестър Юнайтед от 2006 до 2014 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят