Имплантират дефибрилатор на Гудел, който получи инфаркт

Драги Гудел, сърбинът, който играе за Кордоба и който получи инфаркт на терена преди дни, скоро ще може отново да носи фланелката на този отбор след случилото се с него. Лекарите едва го спасиха и сега, както съобщиха от неговия клуб, той скоро ще има машинка в тялото си, с която скоро може да играе футбол, нещо подобно на датчанина Кристиан Ериксен, който сега играе за Манчестър Юнайтед.

На Гудел ще бъде имплантиран дефибрилатор, така че той ще може отново да играе за своя Кордоба. 

Драгиша Гудел изгуби съзнание по време на мача от Трета лига в Испания между Кордоба и Ферол. Линейката веднага влезе на терена, лекарите се бориха за живота му, а реанимацията продължи седем минути. Сръбският футболист дойде в съзнание и веднага бе откаран в болница. Преди да бъде настанен в линейката, той пожела да влезе в игра отново.

"Това бяха най-трудните пет минути в живота ми, 300 секунди, в които буквално се надлъгвахме със смъртта, за да я преборим и да не ни взима нашия футболист, който лежеше в безсъзнание на терена." С тези драматични думи започна изповедта на Хосе Бретонес, директорът на медицинския екип на Кордоба, който пряко участва в спасяването на сръбския футболист. Въпреки че медицината твърди, че хората без пулс около пет минути са изложени на голяма опасност от трайни увреждания на мозъка, сърбинът излезе невредим от ситуцията.

Бретонес и колегите му спасиха футболиста с помощта на сърдечно-съдов масаж и дефибрилатор. Необходими са били два електрически удара, за да накарат сърцето на Гудел да заработи отново. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят